Op weg naar een hogere ontwikkeling van onze zintuigen

Door; Lieke en Roland Schwaiger

De zintuigen spelen een grote rol bij  het groeiproces van de mens en in de tijd waarin wij nu leven, het Aquariustijdperk, zal op grote schaal een transformatie van de zintuigen bij de mensen op gang komen. Dit betekent dat de zintuigen zoals, horen,  voelen en zien, op een hoger plan gaan werken. De zintuigen worden a.h.w. verfijnd en intens gevoelig. En omdat we in een overgangstijd leven is dit “langzaam veranderen” van onze zintuigen, wat ik ook zelf heb ervaren, niet altijd even gemakkelijk.

Je wordt als het ware overgevoelig voor heel veel dingen. Met een paar voorbeelden wil ik dit graag  verduidelijken. Het wordt moeilijker om meerdere informaties tegelijkertijd op te nemen. Ik denk bv. aan lawaai op straat of harde muziek. Opeens merk je dat je daar niet meer zo goed tegen kunt. Of bijvoorbeeld de flitsende reclame beelden op de televisie, die worden je gewoon te veel. Een gesprek voeren terwijl gelijktijdig de radio aanstaat wordt zeer vermoeiend. Dit zijn allemaal tekens dat je zintuigen aan het veranderen zijn. Ze zijn zich langzaam aan het verfijnen naar nieuwe mogelijkheden. Je denkt dan vaak; “ oh, ik ben zeker moe dat ik daar niet meer zo goed tegen kan”. Maar het is eigenlijk andersom; n.l. , je wordt moe van al die a.h.w. versterkte informaties die bij je binnen komen. Ook voedingsintolerantie is iets wat tegenwoordig heel veel voor komt. Het lichaam accepteert niet alle voedingsmiddelen. Hieruit blijkt  dat ook het lichaam niet zomaar alles aan neemt van wat er in gestopt wordt. Overgevoelig zijn betekent ook dat je vaak intolerantie
(allergieën) voor bepaalde levensmiddelen ontwikkelt, zoals bv. glutenallergie of een allergie tegen additieven, koemelkallergie etc.

In deze nieuwe veranderende tijd worden heel veel kinderen geboren die direct al vanaf hun geboorte (over) gevoelig zijn. Bij deze kinderen kun je bijna al deze voorbeelden van gevoeligheid die ik opnoemde vinden. Maar wat heel belangrijk is; ze zijn zo gevoelig, omdat hun zintuigen eigenlijk al op het hogere trillingsplan werken. Daardoor zijn ze in staat om te zien, te horen en te voelen wat er in hun medemensen omgaat, zonder dat die er over gesproken hebben. Deze kinderen hebben op jonge leeftijd nog helemaal niet in de gaten dat andere mensen deze mogelijkheden niet hebben en komen hierdoor vaak in moeilijkheden. Deze “kinderen van de nieuwe tijd” (Hans Stolp heeft hier een prachtig boek over geschreven) zijn de dappere voorlopers op de  weg in het Aquariustijdperk.       

Dapper, omdat door de eeuwen heen het altijd weer zo is geweest, dat het moeilijk is om anders te zijn dan anderen en toch trouw te blijven aan je eigen gevoelens en inzichten ondanks alle weerstand die je dan tegen komt vanuit je omgeving. Gelukkig dat we in deze tijd zoveel meer openheid ervaren voor helderziendheid, helderhorendheid en heldervoelendheid. Want dit is de toekomst voor alle mensen. Zo wordt ons “zien” ontwikkeld naar “helderziendheid”- het kunnen zien in de geestelijke wereld. Ook het innerlijke zien van beelden. Dat wordt ook wel “beeldentaal” genoemd en is een telepathische beeldenoverdracht dat in de geestelijke wereld als communicatie middel dient.

Deze kinderen van de nieuwe tijd hebben vaak een sterk ontwikkeld gevoel voor beelden (nog fris meegenomen uit de geestelijke wereld, zal ik maar zeggen). Zij hebben op school moeite om die prachtige beelden in letters en woorden om te zetten. Dit is ook weer een van die moeilijkheden waar deze kinderen zich doorheen moeten worstelen.Alle kinderen zijn tot hun 7e levensjaar nog heel hecht met de geestelijke wereld verbonden en zij kunnen door de sluier, die ons van de geestelijke wereld afscheid, heen kijken. Zij zien dan in die wereld engelen, elfen, kabouters of andere geestelijke wezens en vinden dat heel gewoon. De ontwikkeling naar helderhorendheid betekent dat we de innerlijke stem van ons geweten zo duidelijk kunnen horen, dat we er wel naar luisteren moeten. Het betekent ook dat we boodschappen uit de geestelijke wereld kunnen ontvangen.

Alles bij elkaar betekent deze zintuigontwikkeling dat de geestelijke wereld dichter bij de aardse mens komt. Het is een heel groots gebeuren wat nu op de aarde plaats vindt.Het is haast te groot voor woorden, maar als je je er voor open stelt is het zeker voelbaar.

Door de eeuwen heen zijn er altijd weer helderziende mensen geweest die deze prachtige wezens uit de natuurwereld hebben beschreven of voor ons hebben getekend. Maar nu door de digitale fototechniek is het mogelijk het “ongeziene” meer voor onze fysieke ogen zichtbaar te maken. Je zou kunnen zeggen dat de foto techniek naar een fijnere trillingsfrequentie is geëvolueerd en zo wordt deze onzichtbare wereld ons een stapje dichterbij gebracht en mogen we kennisnemen van al haar verschijningsvormen en misschien ook meer begrip krijgen wat deze wezens voor ons mensen te betekenen hebben. Minstens zo belangrijk is wat wij kunnen doen om deze wezens te helpen en te steunen in hun werk.

Dit gegeven ligt ons zo na aan het hart dat wij samen het boek; “Orbs en Elementaire-wezens, De vergeten krachten in de natuur” hebben geschreven. Het tweede boek wat we geschreven hebben heet; “Leven met natuurwezens, over wie zij zijn, hoe zij werken en wat zij van ons vragen”.


op weg naar een hogeren ontwikkeling van onze zintuigen
Word – 29,5 KB 565 downloads
op weg naar een hogeren ontwikkeling van onze zintuigen
PDF – 37,0 KB 600 downloads