Natuurwezens - verdeeld in

De vier ether-elementen; Aarde, water, lucht en warmte-vuur

Klik op het plaatje om naar de foto's te gaan


In het aarde element
leven de aardewezens of de wortelwezens. Het zijn de dwergen, de gnomen en de kabouters. Ze worden ook wel het aardevolk genoemd omdat ze in de aarde inwerken op de wortels van de bloemen, planten, struiken en bomen. Daar, in de aarde, leiden ze de etherische krachten van de aarde, en dan met name de minerale krachten, naar de oppervlakte van de wortels. Ze werken dus op de grens van de aarde en de wortels. Daar, in de aarde, leiden ze de etherische krachten van de aarde, en dan met name de minerale

krachten, naar de oppervlakte van de wortels. Daar, in de aarde, leiden ze de etherische krachten van de aarde, en dan met name de minerale krachten, naar de oppervlakte van de wortels. Ze werken dus op de grens van de aarde en de wortels. Natuurwezens zijn dus grenswerkers.
Als typische grenswerkers die twee verschillende werelden met elkaar verbinden, kunnen we hen ook aantreffen op de drempel van ons huis, waar ze de binnen- en de buitenwereld met elkaar verbinden.


In het water element  leven de waterwezens: de undinen of de nymfen. Zij zorgen   voor de etherische krachten in het vloeibare element. We kunnen hen dus aantreffen in rivieren en beken, in zeeën en oceanen, maar ook in het vloeibare element van ons lichaam, of in het vloeibare element van een plant.

Klik op het plaatje om naar de foto's te gaan


In het lucht element leven de luchtwezens, zoals de elfen en de sylfen. Zij zweven om de planten, de bloemen en de bomen en doorstromen deze met etherische krachten van het licht.

 Klik op het plaatje om naar de foto's te gaan

In het warmte-vuur element leven de vuurwezens of de salamanders. Zij doorgloeien de planten, bomen, struiken en bloemen met de etherische krachten van de warmte en laten daardoor vruchten en zaden rijpen. Voor ons mensen zijn deze wezens het moeilijkste waar te nemen en we hebben dan ook geen foto´s van deze wezens kunnen maken. Wel is het mogelijk om op een zonovergoten dag hun glinsteringen in het lucht element waar te nemen. Je ziet ze dan als kleine gouden spikkeltjes rond zweven. Het beste is om een klein beetje door je oogwimpers te kijken om dit te kunnen waarnemen.